Ty Nant II

Derwen Fawr

Planning approval for new dwelling on densely wooded site in Derwen Fawr.

Ty Nant II developed in response to a steeply sloping site, heavily populated with trees and shrubs, and views to Swansea Bay.

The house is split over three levels, with living accommodation cantilevering over a partially submerged garage and entry level to evoke a contemporary treehouse. Terraces step alongside the house with the existing landscape, providing breakout spaces from the open interior. Indigenous materials and planting further accentuate the building’s relationship with its semi-rural context.


You showed great flexibility when we asked you to provide a scheme for a four-bedroom house, which you did with great ingenuity. We were very happy with the result, and were even happier when permission was granted. We were very happy with the service you provided and would just like to add what a pleasure it was to work with every individual member of your office.’

– Mr Watkins


Mr Watkins

Structural Engineers:
CB3 Consult